Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Son 4 haftanın en uzun süreli düşüşünü kaydeden Avrupa Borsaları üçüncü gününde de değer kaybetti. Avrupa borsalarındaki düşüşte Euro Bölgesi liderlerinin Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketinin şartlarının yeniden görüşüleceğinin sinyalini vermesi ve bölgedeki borç krizine ilişkin endişelerin yoğunlaşması etkili oldu.

Dexia SA, yönetim kurulunun bankadan yapısal sorunlarını çözmesini istemesinin ardından son 2.5 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Deutsche Bank AG ise 2011'deki kâr tahminlerine ulaşamayacaklarını açıklamasının ardından yüzde 6.1 geriledi. Air France-KLM Group, Uluslarası Havayolu Ulaşımı Ajansı'nın başkanının kâr tahminlerinin sürdürülemez olduğunu söylemesinin ardından  20 yılın en düşük seviyesini kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 3.1 düşüşle 216.62 puana geriledi ve 1 haftanın en düşük seviyesine işaret etti. Avrupalı Maliye Bakanları, dünkü toplantılarında Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketinde teknik revizyona gitme kararı aldı.

Piyasalarda korkunun hakim olduğunu ve bunu tersine çevirmenin çok kolay olmadığını söyleyen Reyl Asset Management SA'nın hisse senedi yöneticisi Emmanuel Hauptmann bu sebeple piyasaların belirsizlik ve gecikmeleri istemediğini belirtti.