Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Moody's'in İtalya'nın kredi notunu indirmesinin, Avrupa'nın bankaların yeniden sermayelendirilmesi konusunda anlaşabileceğine ilişkin iyimserliği gölgeledei, Tokyo Borsası 4. gününde de düştü. Topix Endeksi, Mart ayındaki depremden bu yana en düşük gün içi değerini kaydetti.

Japonya'nın en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. yüzde 2 değer kaybetti. Tokyo Electric Power Co., Ticaret Bakanı Yukio Edano'nun elektrik ücretlerinin yeniden değerlendirileceğini söylemesinin ardından elektrik şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Asya'nın en büyük giyim mağazaları zinciri Fast Retailing Co. satışlarının geçtiğimiz ay düştüğünü açıklaması üzerine yüzde 4.5 geriledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 düşüşle 8,394.59 puandan işlem gördü. Topix Endeksi ise yüzde 1.1 kayıpla 727.81 puana gerileyerek, 11 Mart'taki depremin ardından 15 Mart'ta gördüğü 725.9 seviyesinden bu yana en düşük değerini kaydetmiş oldu.

Avrupa'daki krizin çözümüne dair somut bir gelişme olmadığının altını çizen Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Hitoshi Asaoka, sakinleştirici bir hareket görmeden piyasalardaki volatilitenin sonlanmayacağını belirtti.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 düşüş kaydetti. Endeks dün son 50 dakikada kayıplarını telafi ederek, günü yüzde 2.3 yukarıda tamamladı.