Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley'e göre, altın gelecek yıl, yatırımcıların yavaşlamakta olan ekonomik büyümeye karşı koruma aramaları ile birlikte, emtia grubu içerisinde en iyi performansı gösteren varlık olacak ve yeniden rekor seviyeye yükselebilir.

Aralarında Hussein Allidina'nın da bulunduğu banka analistleri, dün yayınlanan raporda, altın için 2012 yılı hedefinin yüzde 35 artırılarak ons başına 2,200 dolara çıkarıldığını kaydetti. Raporda, gümüşün de yükselebileceği, ancak petrol ve bakır fiyat tahminlerinin düşürüldüğü belirtildi.

Morgan Stanley de, Avrupalı politika yapıcılarının borç krizi ile mücadele etmeleri ile birlikte, altının gelecek yıl yükselişini sürdürebileceği görüşündeki Credit Suisse AG ve Goldman Sachs'a katıldı. Altın, merkez bankalarının alımlarını artırmaları ve yatırımcıların zayıf para birimlerine karşı varlıklarını korumaya çalışmaları ile birlikte, ard arda 11 yılı yükselişle tamamladıktan sonra, bu kzancını 11'nci yıla da taşımaya hazırlanıyor. Alldina, raporda, "Makro gelişmelerin emtia grubunu  tehdit etmesi ile bilikte, emtia konusunda daha seçici davranmaktayız" dedi ve "Altın ve gümüş, 2012'ye girerken bizim zirvedeki seçimlerimiz" yorumunda bulundu.

Bugün ons başına 1,657 dolar civarında seyreden spot altın, 6 Eylül'de ons başına 1,921.15 dolar ile rekor seviyeye çıkmıştı. Altın ayrıca bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 8.2 yükseldi ve böylelikle 13 çeyrek üst üste yükselişini sürdürmüş oldu.