Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sabah vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için, Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, daha sonra İstanbul'da toprağa verildi.

Başbakan Erdoğan ve ailesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ'ın da katıldığı cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı.

Mehmet Görmez'in namazın ardından yaptığı konuşma sırasında helallik isterken, Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine, ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve aralarında çok sayıda milletvekilinin bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na getirilen Tenzile Erdoğan'ı cenazesi, Başbakan Erdoğan tarafından mezara indirildi.

Tenzile Erdoğan'ın mezarına ilk toprak da Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.

Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Fatih Camisi'nden Karacaahmet Mezarlığı'na götürülüyor