Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ekonomik toparlanmanın devam ettiğine yönelik sinyaller ve Almanya ve Fransa Başkanları'nın Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin çözülmesi için 3 hafta içinde bir plan açıklayacaklarını söylemesiyle euro, dolar ve yen karşısında desteklendi; Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri ve emtia 4. gününde de yükseldi.

Avrupa'nın ortak para birimi euro, dolar ve yen karşısında yüzde 0.6 primlendi. S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1; Japon Endeksi hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, 3 günde yüzde 7.9 yükselmesinin ardından dalgalandı. S&P GSCI Ham Madde Endeksi petrol, buğday ve gümüşün öncülüğünde yüzde 0.4 artış kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 3 Kasım'da yapılacak olan G-20 Zirvesi'nde Avrupalı bankaların yeniden sermayelendirilmesine ve Yunanistan'daki borç krizinin çözülmesine yönelik bir plan açıklayacak. Belçika, Dexia SA'nın bir bölümünü satın alarak, mevduat sahipleri için teminat sağlayacak. Goldman Sachs Group Inc. ve Macroeconomic Advisers LLC, 7 Ekim'de açıklanan ve 103 bin kişilik artışa işaret eden tarımdışı istihdam verilerinin ardından ABD'nin 3. çeyreğe ait büyüme tahminlerini yükselttiler.

Piyasaların beklentileri aşan verilerle ve Avrupa Birliği'nde umut vadeden konuşmaların etkisiyle desteklendiğini belirten Sidney'deki Kapstream Capital'in yatırım yöneticilerinden Nick Maroutsos, rallinin büyük ihtimalle süreceğini öngördü.