Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, BNP Paribas SA ve Societe Generale SA'nın sermaye artırımına gitmeyi planladıkları yönündeki haberin ardından iki haftalık rallisine ara verdi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri ise yükseldi.

BNP Paribas SA ve Societe Generale SA'nın her ikisi de, milyarlarca euroluk sermaye artırımına gidecekleri yönündeki gazete haberini yalanlamalarının ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kaybetti. Dexia SA, Belçika'nın bankayı kurtarmak için adım atmasının ardından, işleme yeniden başlaması ile birlikte aktif bir gün geçirebilir. Premier Oil Plc, analistlerin hisse tavsiyelerini yükseltmesinin ardından yüzde 3.2 değer kazandı.

Gösterge endeks Stoxx 600, Almanya ve Fransa liderlerinin bankaların yeniden sermayelendirilmesi konusunda bir plan hazırlamak için kendilerine üç hafta süre vermelerinin ardından, yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:55'te 232.39 puana çıktı. Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 arttı.

Londra'da Schroder Investment Management Ltd.'nin direktörü Andy Brough, "Liderlerin bir planla geleceğine inanıyorum" dedi ve "Piyasanın görmek istediği, bir pozisyon alıp ilerleyebilmemiz" yorumunda bulundu.

Angela Merkel ve Nicolas Sarkozy, bankaların yeniden sermayelendirilmesi, Yunanistan'ın tekrar rayına oturtulması ve Avrupa'nın ekonomik yönetişiminin sağlanması için bir plan hazırlama konusunda son tarih olarak Eylül ayının sonunu belirlediler.