Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır'da Borsa Hristiyanlar, Müslümanlar ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaların yol açtığı endişe nedeniyle sert düştü.

Mısır Borsasında EGX30 Endeksi Hristiyanlar, Müslümanlar ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yatırımcalarda yol açtığı kaygıların panik satışlara sebep olmasıyla birlikte yüzde 5 oranında değer kaybetti. Daha sonra toparlanan endeksteki kayıp yüzde 3'ü buldu.

Mega Investments şirketinden broker Halid Naga, ''piyasada zaten bir panik algısı olduğunu, çatışmalardan sonra borsanın bugün, yarın ve gelecek günlerde bir süre düşmesini beklediklerini'' söyledi.

Naga, çatışmaların, 25 Ocak'ta eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrildiği sürecin başlamasından bu yana en tehlikeli durum olduğunu, piyasada herkesin böyle düşündüğünü ifade etti.

Mübarek'in devrildiği halk ayaklanması nedeniyle uzun süre kapalı olan borsanın değer kaybı, dünkü çatışmaların yol açtığı panik satışlarla birlikte bu yıl şimdiye kadar yüzde 45'i aştı.

Mısır'daki olaylar ekonominin temel direklerinden turizm gelirlerini ve yabancı yatırımı olumsuz etkilediği için ekonomideki büyümenin hızla daralmasına yol açmıştı.