Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(A.A) Yunanistan'da, Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) denetçilerinden oluşan ''Troyka'' heyeti ile sürdürülen müzakerelerin tamamlandığı bildirildi.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Troyka ile yapılan görüşmelerin sona erdiğini belirterek, ''Uzun süren müzakereler sonunda taraflar arasında anlaşma sağlandığını, geriye kalan bazı teknik ayrıntıların da yarına kadar kesinleşeceğini'' söyledi.

Venizelos, Parlamento'da yaptığı açıklamada, ''Ekonomik kalkınma programında 2012 yılı bütçesinin kritik bir nokta oluşturduğunu'', ''Yunanistan'ın, 21 temmuz kararları kapsamında iyileştirilmiş bir paket beklentisi içinde olduğunu'' aktardı.

Bu arada, konuyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü İlias Mosyalos ise, 21 temmuz kararlarıyla ilgili yapılacak düzeltmenin Yunanistan tarafından memnunlukla karşılanacağını belirtti.

Bu arada, Yunan basınında çıkan haberlerde, Atina ile Troyka'nın, uzun süren müzakereler sonunda, 2013-2014 döneminde 6 milyar Avro tutarında önlem alınması konusunda anlaştıkları belirtildi.

Haberlerde, yeni önlemler arasında, devlet memurlarının maaşlarıyla ilgili çizelgenin, tüm kamu kuruluşu çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi, özel sektördeki toplu iş sözleşmelerinin iptal edilerek, maaşların en az yüzde 20 oranında azaltılması ve devlete ait mal varlıklarının değerlendirilebilmesi amacıyla özelleştirilmelerinin hızlandırılması gibi konuların bulunduğu ifade edildi.