Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin devlet fonunun dört bankanın hisselerini satın almasının ardından Avrupalı liderlerin borç krizinin tansiyonunu düşüreceği spekülasyonu ile Asya hisse senetleri 2009'dan beri en büyük dört günlük rallisini zorlarken von üst üste 3 gündür güçleniyor, Hazine tahvillerinin değeri ise düşüşte. Hububat fiyatları ise artıyor. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo'da yerel saat ile 12.42'de yüzde 2.1 sıçradı. 10 yıl getirili Hazine tahvilleri 7 baz puan artışla yüzde 2.14'e ulaştı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.3 geriledi. Euro ise dün 2010 temmuzundan beri en büyük sıçramasını yaptıktan sonra  pek fazla değişim göstermeyerek 1.3632 dolar oldu. Von ise yüzde 0.6 sıçradı. Asya CDS'leri düşüşünün beşinci gününde. Soya fasülyesi ise yüzde 1.3 kadar hızlı yükseliş gösterdi.

ABD'de ise bilanço sezonu açılıyor. Üçüncü çeyrek bilançosunu Dow Jones Endüstri Endeksi'nden ilk açıklayacak şirketin Alcoa olması bekleniyor.

"Bankalarla ilgili çok fazla spekülasyon vardı ve şu an bitmiş görünüyor ki Çin'in hareketi güveni yeniden inşa etmek adına çok önemliydi." diyen HSBC Global Asset Management baş yatırım stratejisti Philip Poole, "Kesinlikle bir tansiyon vardı fakat şu an Yunanistan için kesin çözüme odaklanabiliriz." yorumunda bulundu.