Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Avrupa Komisyonu'ndan Olli Rehn'in, Euro Bölgesi'nin borç krizini çözme konusunda görüş birliğine yaklaşmakta olduğunu söylemesinin ardından yükseldi. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin yükselişini üçüncü güne taşıyabileceğini işaret ediyor.

TE Connectivity Ltd., S&P'nin , 14 Ekim kapanışından sonraşirket hissesinin S&P 500 Endeksi'nde Cephalon Inc.'nin yerini alacağını açıklamasının ardından, Almanya'daki işlemlerde yüzde 5.9'luk bir sıçrama gerçekleştirdi. Alcao Inc., üretim maliyetinin artmasının, ABD'nin en büyük aluminyum şirketinin karının analistlerin tahminlerinden daha kötü çıkmasına neden olması sonrası, New York'taki ilk işlemlerde yüzde 3.5 değer kaybetti.

Aralık vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.9 yükselerek, New York saati ile 06:48'de 1,200.7 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı ise 109 puan ya da yüzde 1'lik çıkışla 11,439 puana ulaştı.

S&P 500 endeks kontratı, AB'nin parasal işlerden sorumlu komiseri Olli Rehn'in Avrupa'nın borç krizinin çözülmesi konusunda fikir birliğinin oluşmakta olduğunu ve Euro Bölgesi'nin felaketi giderme konusunda iyi bir şansının olduğunu söylemesinin ardından, erken saatlerdeki kayıplarını geriye alarak artıya geçti.

Royal Bank of Scotland Group Plc'nin Avrupa hisse senetleri stratejisti Graham Bishop, "Küresel çöküş olmayacağı yolunda ne kadar fazla işaret gelirse ve piyasalar yanlış yerde olduklarının farkına varırsa, fiyat-kazanç oranları yükselecek" yorumunda bulundu.