Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süel, Özel İletişim Vergisi'nde (ÖİV) düşüş kararı alınmasını beklediklerini, son dönemde gerçekleşen ÖTV artışlarına rağmen bu beklentide samimi olduklarını belirtti.

İzmir'de gazetecilerle biraraya gelen Süel, 2009 yılından bu yana uyguladığı pazar stratejisiyle pazar payını 10 puan artıran Vodafone'nin Türkiye mobil iletişim pazarının en hızlı büyüyen şirketi olduğunu, son 5 çeyrekte yüzde 30, Nisan-Haziran döneminde ise yüzde 32 büyüdüğünü kaydetti.

Toplam abone sayısının 17,5 milyona ulaştığını, istihdam sayısının ise 3 bini aştığını belirten Süel, yatırım hacmini büyütmeye devam edeceklerini ifade etti.

Süel, sektöre yönelik vergisel düzenlemeyle ilgili bir soru üzerine, yüzde 25 olan Özel İletişim Vergisi'nin düşürülmesini beklediklerini belirterek, ''Özel İletişim Vergisi'nde düşüş kararı alınması yönündeki beklentimiz devam ediyor. Bu beklentide samimiyiz. Talebi artıracak bir düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor. Çünkü vergi vergiyi öldürür. Sektör rakamlarını bakanlarla paylaşıyoruz. Onlar da görüyor. Biz bu konuda olumlu düşünüyoruz, olumlu sonuç elde etmeyi bekliyoruz'' dedi.

İnternetten telefon görüşmesi yapılabilmesine olanak tanıyan mobil geniş bant kullanımının artmasını nasıl değerlendirdikleri yönündeki soru üzerine Süel, bu teknolojinin gelişmesi gerektiğini, ancak güvenliği olmayan, lisanssız, vergisiz ve kaynakların ülke dışına yönlendirildiği bir sistemle gelişime karşı olduklarını bildirdi.

Mevcut durumun lisanslı ve vergi ödeyerek hizmet veren şirketlere karşı haksız rekabet doğurduğunu söyleyen Süel, mevcut operatörlerin de bu konuda altyapılarının bulunduğunu, bunu yakın bir dönemde göstereceklerini dile getirdi.

İzmir'in Vodafone'un faaliyetlerinin odak noktası olduğunu sözlerine ekleyen Süel, İzmir'deki mevcut pazar payını tatmin edici bulmadıklarını, daha iyi bir noktaya getirmeyi istediklerini söyledi.