Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

CMA'dan yapılan açıklamada, Amazon'un İngiltere'de müşterilerine en dezavantajlı seçenekleri sunarak rekabet düzenlemelerine aykırı faaliyet gösterdiğine ilişkin endişeler olduğu, bu nedenle de şirkete inceleme başlatıldığı bildirildi.

Amazon'un kendi perakende ürünlerinin yanı sıra üçüncü şirketlerin ürünlerinin de satışına aynı platformda yer verdiği belirtilen açıklamada, şirketin kendi ürünlerine online satış platformunda "daha öncelikli ve avantajlıymış" gibi yer verdiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu incelemenin Amazon'un İngiltere pazarında baskın bir yerinin olup olmadığının anlaşılması, şirketin mevcut konumunu "haksız" ve "ezici" bir şekilde kullanıp kullanmadığının araştırılması için başlatıldığı bildirildi.

CMA’den Microsoft’a inceleme

CMA, Microsoft'un video oyunları üreticisi Activision Blizzard'ı satın almasına ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

CMA'dan yapılan açıklamada, değeri yaklaşık 68,7 milyar dolar olan satış anlaşmasına müşterilerin daha az seçenek ve daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya bırakılabileceği endişesi nedeniyle inceleme başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, ocak ayında duyurulan satış anlaşmasına ilişkin her iki şirkettin yetkililerinden değerlendirme alınacağı, nihai kararın ise 1 Eylül'de verilmesinin beklendiği kaydedildi.