Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İnsan Kaynakları liderlerini bir araya getiren yılın en prestijli organizasyonu CHRO 2019 Summit, Hilton Bomonti’de gerçekleşti. Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO’su, ödüllerini Fortune-DataExpert işbirliği ile BMI tarafından Hilton Bomonti’de düzenlenen CHRO Summit 2019 Zirvesi'nde aldı. Zirve'de, "İnsan Kaynakları Alanında Yenilikler ve Trendler, Dijital Çağda Liderlik, Geleceğin Meslekleri ve Geleceğin İşgücü Nasıl Şekillenecek?" konuları ele alındı.

Bu yıl zirvede, sürekli değişimin söz konusu olduğu İK ekosisteminde, dijitalleşme ve çevikliğin önemine dikkat çekildi. Ayrıca gelecekte iş gücündeki değişimler yapay zeka ve yeni jenerasyonlar açısından ele alındı ve İK'daki dönüşüm süreçleri üzerine fikir alışverişi yapıldı, çalışan bağlılığı açısından dijital kültürle yetişen genç işgücü ve istihdamın önemi vurgulandı.

AÇILIŞ KONUŞMALARI GÜNDEMİ YAKALADI

Zirve’nin açılış konuşmasını "İnsan Kaynakları Alanında Yenilikler ve Trendler" sunumuyla McKinsey Company Kıdemli Ortağı Amadeo Di Lodovico yaptı. Konuşmasında Lodovico, insan kaynakları alanındaki yenilik ve trendleri anlattı. Günümüz İK stratejilerinden örnekler verdi. Zirve’de, açılış konuşmasını “İnsan Kaynakları Alanında Yenilikler ve Trendler” başlıklı sunumuyla McKinsey’in global alanda organizasyon pratikleri liderliğini sürdüren Amadeo Di Lodovico yaptı. Etkili bir yetenek yönetiminin finansal performansı kritik düzeyde etkilediğini söyleyen Di Lodovico, bu oyunun küresel alanda kazanan ve kaybedenlerini ayırmada fark yaratabilecek 8 trendden en önemlilerinin ortak noktasının; data, yeteneğe yapılan yatırım ve çalışan deneyimi olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan NN Hayat ve Emeklilik CHRO'su Hong-Wha Ling ise "Geleceğin İş Dünyasına Odaklanıyoruz" başlıklı sunumunda, iş dünyasında gerçekleşmesi beklenen yenilikleri, edindiği sektörel deneyimlerle paylaştı. Hep uzun dönemli gördüğümüz gelecek planlarının aslında o kadar da uzak olmadığını belirten Ling, geleceğin zaten burada olduğunu belirtti ve tüm İK’cıları harekete geçmeye davet etti. NN Hayat ve Emeklilik bünyesinde gerçekleştirilen Robotik Süreç Otomasyonu (RPA)’dan örnekler veren Ling, hangi stratejileri uygulayarak kurumların bu bahsettiğimiz geleceğe hazır olabileceği konusunda yol gösterdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise Zirve'de Vodafone Grubu’nun gerçekleştirdiği araştırmalardan bahsetti ve dijitalleşmeye yönelik örnekler verdi ve şöyle devam etti. "Vodafone Türkiye olarak dijitalleşmenin hayatımıza kazandırdığı esneklik ile çalışanlarımıza haftanın bir günü şirket dışında istedikleri lokasyondan çalışma imkânı sunuyoruz. Genç çalışanların dijitalleşmeyle birlikte gelen başka pek çok talebi var. Vodafone olarak, gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamak üzere 'Gelecekteki Seni Keşfet' adı altında bir program başlattık. Bu kapsamda, 18 ülkede yaklaşık 10 milyon gencin iş bulmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz."

ZİRVE'NİN ANA TEMASI "VUCA DÜNYASI" OLDU

Zirve'nin ilk paneli DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya moderatörlüğünde gerçekleşti. "VUCA Dünyasında Adaptif Liderlik" paneli, iş ortamında performans deneyiminin önemine ve VUCA'nın iş dünyası ve İK ekosistemine gerektirdiği stratejik sonuçlara odaklandı. Çevik organizasyon yapısının şirketlerde nasıl uygulanması gerektiği ve VUCA dünyasında sendikal dönüşümler konuşuldu. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Dijital Dönüşümde Sosyal Zeka Faktörü’ panelinde ise İK alanında dijital dönüşüm süreçleri konuşuldu. CHRO Summit 2019, Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Şule Laleli moderatörlüğünde gerçekleşen "Geleceğin İş Gücü Nasıl Şekillenecek?" konulu panel ile de gelecek öngörüleri ve şirketler genelindeki özel örnek ve uygulamaların altı çizildi. Dünyanın en büyük profesyonel ağı Linkedin’in Learning Çözümleri ekibinin Gelişen Pazarlar Lideri Banu Baykal ise Zirve'de son olarak söz aldı. "Dijital Dönüşüm ve Türkiye Yetenek Trendleri" oturumunda Türkiye’nin LinkedIn istatistikleri ile zirve boyu tartışılan ön görülere ışık tuttu. CHRO Summit 2019 panellerin ardından 50 En Etkin İK Lideri'ne verilen ödül töreni ile son buldu.