Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

Borsa İstanbul açıklamasında, Avrasya borsaları arasında bölgesel bir ağ kurulmasına yönelik hedefleri doğrultusunda Borsa İstanbul'un, Bakü, Kırgız ve Saraybosna borsalarının ardından Karadağ Borsası'nın sermayesine yüzde 24,38 iştirak oranı ile ortak olduğu belirtildi.

Borsa İstanbul'un Avrasya borsaları arasında gerçekleştirmeyi planladığı bölgesel ağa yönelik önemli bir adım olan bu ortaklığın, İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi olmasına da katkı sağlayacağı kaydedilen açıklamada, Borsa İstanbul'un Karadağ Borsası'nın yanı sıra Saraybosna Borsası, Bakü Borsası ve Kırgız Borsası'nda da ortaklıkları bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul olarak Karadağ Borsası ile deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ve Karadağ sermaye piyasalarının gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı. Turhan, "Karadağ Borsası ile kurduğumuz stratejik ortaklık, bu umut vaat eden ekonomik coğrafyada varlığımızı belirginleştirmek adına atılmış kilit bir adımdır" değerlendirmesini de yaptı.

AA