Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi.


SPK haftalık bültenine göre Kurul, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'nin 13 TL hisse fiyatı ile halka arz edilmesine onay verdi.


Kurul İş GYO'nun 50,4 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı ve Yapı Kredi'nin yurt dışında ihraç edilmek üzere 3 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. Kurul ayrıca Odea Bank'ın 300 milyon lira, Aktif Yatırım Bankası'nın 200 milyon lira, Atılım Faktoring'in 70 milyon lira, Bossa Ticaret TAŞ'nin 50 milyon lira ve Turkish Faktoring'in 18 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı başvurularına da onay verdi.


Bültene göre Anadolu Hayat Emeklilik 30 milyon lira tutarında bedelsiz, Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ de Şirket'in, Işıklar Yatırım Holding AŞ'yi devralması suretiyle birleşmesi amacıyla 174,7 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvuruda bulundu. Ayrıca Vakıflar Bankası 8 milyar lira tutarında borçlanma aracı ve Bereket Varlık Kiralama AŞ de yurt dışında ihraç etmek üzere 500 bin dolar tutarında kira sertifikası ihracı için Kurul'a başvurdu.





- SPK'dan suç duyuruları





Kurul, Net Holding pay piyasasında 2013 Ocak-Şubat döneminde yapılan işllemlerin incelenmesi sonucunda bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verirken, ayrıca Besaş Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Gıda Temizlik ve Tekel Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Besaş AŞ) ve bağlı ortaklık ve iştiraklerinde görev yapan yöneticilerin bazı şirket ve şahıslarla gerçekleştirmiş olduğu hisse senedi alım-satım işlemleri ile para transferlerinin Besaş AŞ'yi zarara uğrattığı iddiaları ile ilgili olarak yapılan incelemeler neticesinde yöneticiler ve ilgili şahıslarla ilgili suç duyurularının yapılmasına karar verdi.


Kurul ayrıca İhlas Madencilik AŞ pay piyasasında 14 Mart - 14 Nisan 2014 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda 9 kişinin savunmasının alınmasını kararlaştırdı.


Euro Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin kısmi bölünme işlemine ilişkin talebin onaylanmasına karar veren Kurul, pay sahiplerine pay başına 0,7823 TL ile ayrılma hakkı tanınmasına karar verdi. Kurul ayrıca Saray Halı AŞ'nin Saray Gayrimenkul Yatırım AŞ'yi devralması suretiyle birleşmesi talebini olumlu karşıladı.