Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

Ziraat Bankası Genel Müdür Hüseyin Aydın, Banka'nın, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 12 artırarak 2 milyar 10 milyon lira net kar elde ettiğini belirtti.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, verimlilik ve etkinlikten ödün verilmeksizin yılın ilk yarısında bilançonun yüzde 10 büyüyerek yaklaşık 228 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

Bilanço yönetiminde etkinlik sağlanmasının, uygulamakta oldukları finansal yapılanmanın öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Aydın, "Etkinlik ve verimlilik odaklı dengeli bir bilanço yönetimi, müşteri ağırlıklı bilanço vizyonu, kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi, aktifte kredilerin ağırlığının artırılması ve sürekli geliştirmekte olduğumuz iş modelimiz ile Ziraat Bankası, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 12 artırarak 2 milyar 10 milyon Türk Lirası net kar elde etmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Aydın, özkaynaklarının 2. çeyrek sonu itibariyle 25 milyar 670 milyon Türk Lirası olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Aktif yönetiminde temel alınan yaygınlık sağlama çalışmalarının da sürdürüldüğünü aktaran Aydın, bu kapsamda menkul kıymetler portföyünden kredilere geçiş ile müşteriyi bütünüyle kavrayan yönetim anlayışı doğrultusunda, müşteri tabanının geliştirilmesine devam ettiklerine işaret etti.

Aydın, özellikle Kobi müşteri segmentinde doğru bir iş modeli ile daha etkin bankacılık yapılması için ihtiyaç duyulan organizasyonu tamamlamak üzere olduklarını belirterek, yılın ilk yarısında kredilerde yaklaşık yüzde12, bireysel kredilerde yüzde 4, kurumsal kredilerde ise yüzde16 artış sağladıklarını dile getirdi.

- "Toplam krediler son 1 yıllık süreçte yüzde 41 arttı, yaklaşık 159 milyar TL büyüklüğe ulaştı"

Reel sektörün finansmanına ağırlık vermeyi sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, kredilerin bilanço payının yüzde 55'e kadar yükseldiğini aktardı.

Aydın, gayri nakdi krediler dahil olmak üzere toplam kredilerin son 1 yıllık süreçte yüzde 41 artarak yaklaşık 159 milyar Türk Lirası büyüklüğe ulaştığına dikkati çekti.

Söz konusu kredi büyümesi kaydedilirken kredi kalitesinde de iyileşme sağlandığını bildire Aydın, "Kredi kalitemizin sürdürülebilir olması ve proaktif bir yaklaşımla yönetilmesi stratejimiz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edilmekte olup, takipteki krediler rasyomuz geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 2,5'tan yüzde 2 seviyesine gerilemiş bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Şube sayılarını yılın ilk yarısı itibarıyla bin 649'a çıkardıklarını kaydeden Aydın, "ATM ağımız genişlerken, internet şubesi ve telefon bankacılığında da yapılanmamız sürmektedir. Kurumsal müşterilerimizin kullanımına sunulan internet şubemiz bu çerçevede yenilenmiş, mobil bankacılık uygulamamız geliştirilmiş, ATM sayımız 5 bin 756 adede ulaşmıştır" bilgilerini da paylaştı.