Advertisement
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLUYOR ABONE OL

PwC Dünya Başkanı Dennis Nally: Ceo'lar 2015 için daha kötümser. İlk defa ABD'li CEO'ların güveni Çinli'leri geçti. Hindistan'ın Ceoları da güvenlerini koruyorlar. Geçen sene en guven duyan Rus CEO'lar güvende en büyük düşüşü gösterdiler.

IHS Nariman Barrvash: Türk Merkez Bankası faizleri indirime başlamakla doğru hareketi yaptı. Küresel büyümenin ortalama yüzde 3 olacağı bir yılda ticari partnerleri bu kadar kötü performans gösterirken Türkiye'nin yüzde 3-3.5 büyümesi başarı olacaktır.

Malezya ticaret Bakani Mustafa Muhammed: turkiyenin G20 baskani Malezya nin da Asean baskanligi 2015 te cok onemli. iki ulkenin ticaretinin gelismesi icin biz serbest ticarte anlasmasinda uzerimize duseni yaptik ticaretin hizlanmasi icinTurkiyenin tamamlamasini bekliyoruz. Malezya Kazannah Fonunun turkiyede yatirim yapiyor olmasi Turkiyenin Malezya icin yatirimda ne kadar cazip oldugunu gosteriyor yatitirimlarimiz devam edecek. Islami Finansta Malezya dunyada birinci Turkiyede islami finansin buyumesi icin bereber proje yapabiliriz.

WPP Dünya Baskani Martin Sorrel: Çin'de büyüme yavaşlamasına rağmen biz Çin için iyimser olmaya devam ediyoruz. ABD pazarı bizim için çok iyi gidiyor. Türkiye iyimser olduğumuz ülkelerin arasında. 2015'te Türkiye'ye yatırımlarımız devam edecek. Türkiye'de yatırım yaparken insan kaynağı ve şirketin reputasyonuna bakıyoruz.

EBRD Baskani Suma Chakrabarti: Rusya'nın 2015'te yüzde 5 küçülmesini ve Avrupa ekonomisi deflasyonla savaşirken Türkiye'nin yüzde 3 büyümesini bekliyoruz. Bu ortamda yüzde 3 büyüme Türkiye için bir başarı olacaktır. TCMB faiz indirimine başlayarak doğru hareketi yaptı. 2015'te faiz indirimlerinin devam ederek gevşek politikanin büyümenizine destek vermesini bekliyorum. EBRD olarak Türkiye'de 2014'te 1.7 milyar dolarlık yatırım yaparak çok iyi performans sergiledik. Bu yıl da aktif olduğumuz 35 ülke arasında yatırımlar için Turkiye'de iyimseriz. Onu Polonya izliyor. G20'de altyapı yatırımlari konusunda çalışmalara liderlik etmeye devam edeceğiz. Altyapı yatırımları için gerekli para var. Paranın doğru proje ile birleşmesi gerek. Bunun için Türkiye başkanliğında G20'deki çalışmalar çok önemli olacak. Başbakan Davutoğlu'nun G20 ajandasinda altyapı yatımlarına yer vermesi G20 ülkelerinde büyümeyi hızlandırmak için çok önemli olacak.

BloombergHT Ekonomi Koordinatörü

Özlem Dalga

odalga@bloomberght.com