Advertisement
HABERLER ABONE OL

Beyoğlu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Terör kokusu var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Yerlikaya'nın kendisine verdiği bilgiye göre, 4 kişinin olay yerinde iki kişinin de hastanede yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin de yaralı olduğunu söyledi.

Erdoğan Endonezya ziyareti öncesi basın toplantısında patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'ndeki olayın faillerinin cezalandırılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Patlamada valimizin bildirdiğine göre 4'ü olay yerinde 2'si hastanede olmak üzere 6 vefat söz konusu, 53 kişi ise yaralı. Burada bir terör kokusu var ve bir kadının bu olayda rol oynadığı konusunda ilk tespit var. İncelemeler devam ediyor" ifadesini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir.

Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

Yayın yasağı getirildi

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. Kurum tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadeleri kullanıldı.