Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, gündeme dair yaptığı değerlendirmesinde asgari ücret zammının enflasyonun üstünde olması gerektiğinin altını çizerken net brüt makasının da çalışanların aleyhine işlediğini söyledi.

Fransa'da düzenlenen Sial gıda fuarında Bloomberg HT’ye konuşan Avdagiç, “Finansmana erişim konusunda beklentiler her zaman yüksek olur. Özellikle son dönemde yüksek enflasyondan dolayı ilave işletme sermayesi ihtiyaçları ortaya çıktı. Özellikle kamu bankaları ve kamu katılım bankaları bu konuda ellerinden gelen katkıyı yapmaya devam ediyorlar” dedi.

Avdagiç, “Asgari ücret zammı kesinlikle enflasyonun üzerinde olmalı. Bu dönemde enflasyondan en büyük sıkıntıyı çeken ve bu konuda en mağdur olan kesim ücretliler içinde göreceli olarak daha düşük ücret alan kesim. Dolayısı ile bu kesimin enflasyona yenilmemesi iş dünyasının mutabık olduğu bir konu.

Türkiye’de son birkaç yılı dikkate aldığınız zaman özellikle vergi dilimlerindeki artış oranı enflasyon oranlarının altında kaldı. Dolayısı ile ücretli kesim çok hızlı şekilde ikinci, üçüncü, dördüncü vergi dilimlerine giriyor. Net brüt makası çalışanların aleyhine işliyor. Ücretlilerde vergi dilimlerinin güncellenmesini çok önemsiyoruz. SGK üst limitlerinin ve kıdem tazminatı üst limitlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerekli” şeklinde konuştu.