Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co., İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) bir sonucu olarak, 200 milyar euro (230 milyar dolar) civarında varlığı İngiltere'den Frankfurt'a kaydırıyor. Bu adımın, Almanya'da en büyük bankalardan birinin oluşmasına yol açacak.

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ABD bankaları Frankfurt merkezli branşlarına varlık göçünü yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Bu aktarım sonucu JPMorgan, en büyük ticari bankaların geçen yılki varlıkları dikkate alındığında, Almanya'da en büyük altıncı bilançoya sahip banka haline gelecek.

JPMorgan'dan bir sözcü konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Brexit geçiş döneminin sona ermesine dört aydan az bir süre kalması ile birlikte, uluslararası bankalar, aralarında JPMorgan'ın Londra operasyonları dahil, İngiltere merkezli kurumların bir ticaret anlaşması dahilinde geçiş haklarına sahip olamayacağı dikkate alındığında, müşterilerine hizmeti sürdürmeyi sağlayabilmek amacıyla Avrupa Birliği'ndeki faaliyetlerini artırıyor.

Bu ihtimalin artması dikkate alındığında, Bloomberg News'un haberine göre, banka geçen hafta Londra'daki yaklaşık 200 personeline aralarında Paris, Frankfurt, Milano ve Madrid'in bulunduğu taşınmalarını söyledi.

Ancak bu sadece Brexit'ten dolayı dolayı olmuyor. JPMorgan defalarca, Almanya'daki branşının yatırım bankacılığı, kurumsal bankacılık ve varlık yönetimi konusunda pazar payını artırmak istediğini açıkladı. JPMorgan'ın istikrarlı bir şekilde Almanya'daki opperasyonlarını güçlendirmesi ile birlikte, Frankfurt branşının başındaki Dorothee Blessing ilave sorumluluklar üstleniyor.