Advertisement

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 gelirine göre vergi rekortmenlerini açıklarken, bu yılki listede bir isim dikkat çekti. İlk 100 rekortmenin 57'sinin ismini açıklamadığı listenin 65'inci sırasında Koç Holding'te 35 yıla yakın görev yapan ve en son 2010 yılında 3 yıl süren CEO'luk görevinin ardından holdingte yönetim kurulu üyeliği Mart 2019'da sona eren Bülent Bulgurlu yer aldı.

Kırklareli'nin İğneada beldesinde kurduğu Bulgurlu Ceviz Çiftliği'nde 'Diğer ağaç ve çalı meyvelerinin ve sert kabuklu meyvelerin yetiştirilmesi' faaliyetine başlayan Bülent Bulgurlu, 2018 kazancından 7.6 milyon lira vergi beyan ederek rekortmenler arasına girdi. Bulgurlu'nun vergi rekortmenliği Koç Holding yönetim kurulu üyeliği ve muhtelif gelirlerden kaynaklandı.

Modern üretim metodları ile kurulan ve yönetilen Bülent Bulgurlu'nun ceviz çiftliği 800 dekarlık alanda kurulu. Chandler çeşidi ceviz ağaçlarının bulunduğu çiftlikte yaklaşık 20 bin ceviz ağacı bulunuyor.

Çiftlikte toplam 2 Ziraat Mühendisi ve toplam 10 personel görev yapıyor.  Arazinin %97 i makinalı hasada, % 3’ü ise elle hasada uygun olarak planlanmış. Çiftlikte ayrıca 16.000 tonluk toplam sulama göleti yer alıyor.

Tahsin Akça/Bloomberg HT