Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kordsa CEO'su Ali Çalışkan Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programında Gizem Uzuner'e konuk oldu.

2. çeyrek finansallarını değerlendiren Çalışkan beklentilerinden daha iyi sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Çalışkan "Biz 2019 yılı sonuçlarında TL bazlı rakamlarımızda hem FAVÖK'te, hem de net satışlarımızda yüzde 30 - 40 aralığında büyüme hedefi açıklamıştık, dolar bazında da % 10 - 15 arasında büyüme tanımlamıştık. Bugünkü rakamlara bakınca net satışlarımız 2. çeyrekte önceki yılın aynı çeyreğe kıyasla % 60 arttı, 1.3 milyar lira satış cirosuna ulaştık. FAVÖK olarak da % 46.5'lık büyüme olduğunu görüyoruz. Net karımız da geçen yılın ikinci çeyreğine göre arttı. Yani daha önce açıkladığımız rakamlardan daha iyi bir çeyrek gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim" değerlendirmesini yaptı.



"KOMPOZİT ALANINDA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni iş alanlarında inorganik büyümelerine devam ettiklerini belirten Çalışkan " kompozit alanında 2 yıl içinde 300 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bunun sonucunda da yıllık 150 milyon doların üzerinde ciro gerçekleştirecek seviyeye geldik...Yeni nesil otonom araçlar ve mobiliteye hizmet verecek şirket satın aldık." diye konuştu. Kordsa'nın kompozit alanında büyümeye devam edeceğini ifade eden Çalışkan "ABD'de büyüme hedeflerimizi tamamladık. Avrupa ayağında neler yapabileceğimize bakıyoruz. Havacılık veya otomotiv sektörü dahil kompozit iş alanında büyümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Çalışkan ana büyüme alanlarının kompozit olacağını da ifade etti. 

Kordsa'nın bugün global sektör lideri pozisyonuna geldiğini belirten Çalışkan "dünyada tüm global lastik üreticilerinin olduğu her yerde Kordsa var, bölgesel ve yerli üreticinin olduğu her yerde var. Dolayısıyla 3 ayrı yerde müşteri portföyüne katma değer yaratıyoruz" şeklinde konuştu. Kuzey Amerikanın son dönemde en hızlı büyüyen alanları olduğunu kaydeden Çalışkan daha önce en büyük ciroyu Türkiye'nin yarattığını, şu an ABD'nin Türkiye'nin de önüne geçtiğini bildirdi.

Çalışkan Türkiye'deki toparlanmayla beraber hisse performanslarının da daha sağlıklı seviyelerde olacağını belirtti.