Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal Bloomberg HT'de İlk Söz programına konuk oldu. Gencal son dönemde piyasaların bir numaralı gündeminde yer alan sanal paralar ve bitcoin'e ilişkin olarak değerlendirme yaptı.

Bu tür sanal paralardan uzak durup katma değeri olan yerlere yatırım yapmak gerektiğini belirten Gencal "Bitcoin'i çıkartan, bunu elinde tutan 5-6 kişi var. Bunlar fiyatı çok rahat belirleyebilir, bir anda fiyatı 500 dolara düşürebilir veya fiyatı 60 bin dolara çekebilir. Bunun ekonomik değerini ancak insanların, kurumların kullanmaya başladığı bir ortam olarak görürüm, şu an öyle birşey görmüyorum." şeklinde yorum yaptı.


TCMB BEKLENTİLERİ

18 Ocak'taki Merkez Bankası'nın toplantısında bir adım beklemediğini kaydeden Gencal "Enflasyonda bir miktar aşağı doğru hareket olacak, ama bu 3 aylık kısa bir dönem olacak. Mevcut konjonktürde faiz seviyesinin nominal olarak yüksek olması ve mevcuttaki faiz seviyesiyle risk priminin artacak gibi olması Merkez Bankası'nı aksiyon almama durumuna itiyor gibi.. Gelecek döneme dair engelli yollarda rahat hareket edebilmek için Merkez Bankası'nın çok yüksek faizle gitmek istemediği açık gibi görünüyor" dedi.

BANKACILIK SEKTÖRÜ

Bankacılık sektörünü değerlendiren Gencal, "KGF'nin bankacılık sektöründe büyüme dinamiğini etkileyeceğini düşünüyorum. Bankacılık sektörünün değerlemesi açısından sanayinin geride kalmasının nedenlerinden biri sermaye kazancı anlamında geçen senelerdeki kadar perspektif sunamaması. Son uygulamalar sektörün karlılığına sekteler vurdu" diye konuştu.