Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı'nda görev yapan ve konuyla doğrudan ilgisi bulunan üst düzey bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, Japonya'nın finans regülatörü, ABD'yi takiben kripto paralara bağlı vadeli kontratları hayata geçirmek için acele etmiyor. 

İsim vermek istemeyen yetkiliden gelen açıklamaya göre, kurum içerisinde söz konusu mevzu görüşüldü. Görüşmelerde, vadeli ürünlerin kullanımına yetki verilmesine ilişkin kanun değişikliği gerekli bulunmadı. Yetkili, denkleştirici işlemlere olan talebin artması ve hedge araçlarına ihtiyaç duyulması durumunda kurumun, böyle bir hamleyi ilerleyen dönemde gözden geçirebileceğini sözlerine ekledi.  

ABD'de Cboe Global Markets ve CME Group, Aralık ayında Bitcoin vadelileri işlemlerine başladı. Bazı finans şirketleri, atılan bu adımda aceleci davranılmış olabileceği konusunda eleştiride bulunmuştu. 

Japonya'da kripto para vadeli kontratlarının işlemlere açılması için, ülkedeki  kanunların kripto paraların finansal ürünler olarak görüldüğü yönde değiştirilmesi gerekiyor.