Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto paraların 2018 yılındaki sert düşüşü kayıtlara geçecek cinsten bir olay.

Dijital paraların Çarşamba günkü işlemlerde yeni dip seviyelere gerilemesiyle birlikte MVIS CryptoCompare Dijital Varlıklar 10 Endeksi'nin Ocak ayındaki zirvesinden bu yana kaybı yüzde 80'e ulaştı.

Kripto paralardaki düşüş, Dotcom balonu 2000 yılında patladıktan sonra Nasdaq Bileşik Endeksi'nin zirveden dibe yüzde 78'lik kaybını aşmış durumda.

Yaklaşık yirmi yıl önce internet hisse senetlerinde olduğu gibi bu kez de devrimsel olarak görülen teknolojide pozisyon alan kripto para yatırımcıları, -özellikle alt-coin denilen ikincil paralarda- gerçeğe uygunluk değerlendirmesinden muzdarip.

Londra'da Döviz işlem platformu Markets.com baş piyasa analisti Neil Wilson, “Bütün bu kripto para olayının ne kadar büyük, spekülatif bir balon olduğunu gösterdi.” dedi. Wilson şu anda özellikle Bitcoin piyasasının “kazananın her şeyi aldığı bir piyasa” olduğunu vurguladı.

En fazla ikinci piyasa değerine sahip Ethereum Çarşamba günkü kayıplara öncülük etti. Bitcoin fazla değişmedi.

Bitcoin, TSİ 15:35'te 6,254.64 dolar ile önceki kapanışına göre fazla değişmedi; Ripple da 0.2582 dolarla yatay seyretti. Ether yüzde 5.29 düşerek 172.230 dolardan işlem gördü. Litecoin yüzde 4.62 değer kaybederek 48.445 dolardan alıcı buldu. MVIS CryptoCompare Endeksi yüzde 2.68 düşerek 2,819.06 puan oldu.