Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin'un kayıpları hafta sonu işlemlerinde sertleşerek, 2018 yılındaki çöküşü kripto parada tüm zamanların en kötü ayı piyasası olmaya yaklaştırdı.

Sadece on yıl önce yaratılan dijital para Bitcoin, Pazar günü Bitstamp fiyatlarına göre 3,475 dolara kadar geriledi. Bitcoin, Pazartesi günü TSİ 11:00'de 3,973.02 dolar ile Aralık zirvesinin yaklaşık yüzde 75 altında işlem gördü.

Bitcoin'un Aralık'tan bu yana kaybı, 2011 yılındaki yüzde 93 ve 2013 – 2015 yıllarındaki (Tokyo merkezli krpto Borsası Mt. Gox'un çöküşü esnasında) yüzde 84'lük düşüşüne yaklaştı. Dolar cinsinden verdiği hasar ise çok daha yüksek oldu: oinMarketCap.com tarafından takip edilen kripto paraların değeri, zirveden beri 700 milyar dolardan daha fazla düştü.

Bitcoin'deki sert düşüşe rağmen boğalar, kurumsal yatırımcılardan gelecek talebin yükseliş tetikleyeceğini düşünüyor. Buna karşın büyük fon yöneticilerinin çoğu platform güvenliği, piyasa manipülasyonu ve regülasyona dair risklere ilişkin endişelerin etkisiyle kripto paralardan uzak duruyor.

Hong Kong'da bulunan kripto para dealer şirketi OSL'den Ryan Rabaglia, telefon mülakatında “Satış dalgası kilit önemdeki az sayıda katılımcıyı gerçekten test ediyor.” dedi ve destek için kurumsal yatırımcıların piyasaya adım atmasına ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.