Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Konuya yakın bir kaynağa göre Japonya'da kripto paralara dayalı türev ürünlere izin verme planından vazgeçen finansal otorite, varlık sınıfını takip eden exchange traded fonları (ETF) onaylayabilir.

Kripto paralar için en büyük piyasalardan birinde Bitcoin vadeli kontratları ya da Ethereum opsiyon sözleşmeleri gibi araçları engelleme kararı, sert satış dalgasıyla geçen yılın ardından kurumsal talepten medet uman yatırımcılar için yeni bir yenilgiyi işaret ediyor.

Bununla birlikte Japonya'da dijital varlıkları takip eden olası bir ETF, Tokyo merkezli Coincheck Inc.'ten 500 milyon dolar çalınmasından bir yıl sonra, bireysel yatırımcıların iştahını tazeleyebilir.

Konunun kamuya açık olmaması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Finansal Hizmetler Ajansı'nın (FSA) mevcut durumda sektörün ETF'lere yönelik ilgisini gözlemlediğini belirtti.

Finansal otorite, geçen ay kripto para vadelilerini ve opsiyonların büyük Borsalarda işlem görebilmesine olanak verecek kanun revizyonunun aleyhine karar verdi. FSA, karara ilgili olarak söz konusu ürünlerin spekülasyonu artırmaktan başka bir faydasının olmayacağını belirtmişti.