Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto paralar Perşembe günü Bitcoin'un yıl başından bu yana yakın seyrettiği 4 bin dolar seviyesinin altına gerilemesiyle birlikte düştü.

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, Perşembe günü erken saatlerdeki sınırlı kazancını silerek sert düştü. Bitcoin, TSİ 16:25'te yüzde 5.60 ekside yaklaşık 3,775 dolar seviyesinden işlem gördü.

Önde gelen dijital paraları takip eden Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi, Ethereum da dahil olmak üzere Bitcoin'un rakibi olan kripto paraların da sert düşmesiyle yaklaşık yüzde 7.5 geriledi.

Ethereum, yüzde 12 düşüş kaydederken XRP yüzde 6.54 düştü. Litecoin yüzde 13.32 değer kaybetti. BitcoinCash yüzde 14.26 geriledi.

Hong Kong'da Kripto para araştırma şirketi CoinFi kurucu ortağı ve CEO'su Timothy Tam, dijital paralardaki sert satışa neden olacak yeni bir gelişme olmamasına karşın düşüşten bir saat önce bir Borsaya 40 bin Ether'lik büyük bir transfer olduğunu farkettiğini belirtti.

Tam, “Ethereum'un bir borsaya transferi genellikle satma niyetini gösterir ve eğer bir borsada satış olursa domino etkisiyle diğerlerine sıçrayarak etkisi artar. Çünkü arbitrajcılar diğer borsalarda da hemen satacaktır.” dedi.