Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Galaxy Digital Holdings Ltd. kurucusu Mike Novogratz, kurumsal fonların gelecek yıl içerisinde kripto paralara giriş yapmaya başlayarak yükseliş için zemin hazırlayabileceğini belirtti.

Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “Kurumsalların güven duyacakları tüm mimari devreye giriyor.” diyen Novogratz, kripto paralarda saklama faaliyetinin Mart ortasına doğru devreye girmesiyle “akıllı paranın” piyasaya ciddi bir giriş yapması için yol açılacağını söyledi.

Novogratz'a göre kurumlar, “Kripto paralara yatırım yapmak isteyen 200 – 300 müşterisi bulunan Fidelity gibi kurumlardan saklama çözümleri geldiğinde dijital varlık alanına girmeye başlayabilir.

Novogratz para yöneticilerinin aceleci davranmayacağını ve birçoğunun sermaye koymadan önce izlemede kalmak isteyebileceği uyarısında bulundu.

Eski hedge fonu yöneticisi ve Goldman Sachs Group Inc. partnerı Novogratz, “Gelecek 6 – 12 ay içerisinde kurumların varlıklarının küçük bir kısmını (Dijital varlıklara) koyduklarını göreceksiniz.” dedi.

Novogratz, “Kurumsal varlıkların küçük bir miktarı çok fazla para anlamına geliyor.” dedi.