Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Almanya'da finansal düzenleyici otorite BaFin'in, Bitbond'un jetonlaştırılmış tahvil ihracı için yaptığı başvuruyu onayladığı belirtildi.

Handelsblatt gazetesinin kripto para platformunun kurucusu Rafoslav Albrecht'e dayandırdığı Pazar günkü haberine göre 3 milyon euro ile 5 milyon arasında kaynak toplamayı hedefleyen BitBond, böyle bir onay alan ilk şirket olacak.

Hisse senedi ihracı yerine “Menkul Kıymet Jeton Arzı” tercih eden şirket, Stellar Lumen cinsinden 10 yıl vadeli yüzde 4 faizli kripto para ihracı gerçekleştirecek.

Haberde şirketin ek finansman için bankalarla üst düzey görüşmeler yaptığı bilgisine yer verildi.


Işıklar Enerji ve Yapı Holding'den “token” adımı

Türkiye'de de benzer bir adım Işıklar Enerji ve Yapı Holding'den geldi.

Şirket tarafından Cuma günü Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada şirketin bağlı ortaklığı Işıklar Ambalaj Pazarlama'nın paylarının bir kısmına karşılık yurt dışında menkul kıymet jeton arzı gerçekleştirme hedefi duyuruldu.

Şirketin KAP açıklaması şu şekilde:

Yönetim Kurulumuz, Türkiye-Çumra ve Kuzey Irak-Erbil de kurulu iki endüstriyel kraft torba fabrikasıyla ambalaj sektöründe 50. yılını idrak eden ve üretiminin yaklaşık %60'ını ihraç eden %100 bağlı ortaklığımız Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş. paylarının bir kısmına karşılık, blok zincir (blockchain) altyapısı kullanılarak Londra Nex veya Malta Borsalarından birinde dağıtık kayıt teknolojisi (distributed ledger technology) kullanılarak menkul kıymet token arzını (security token offering) gerçekleştirmek üzere gerekli iş ve işlemlerin yapılmasına karar vermiştir.