Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Finansal hizmetler grubu Mizuho Financial Group Inc. nakit kullanmayı tercih eden Japon tüketicileri banknot ve bozuk paralardan uzaklaştıracak dijital ödeme platformunu kullanıma sunuyor.

Japonya merkezli Mizuho'nun Çarşamba günkü açıklamasına göre yaklaşık 60 bankanın katılım göstermesi beklenen girişim, kullanıcıların mobil uygulama ile ödeme ve para transferi yapmasını sağlamak için QR kodu teknolojisini kullanacak. Müşteriler J-Coin Pay uygulamasını 1 Mart'tan itibaren cihazlarına yükleyebilecekler.

Önemli ekonomiler arasında banknot kullanımının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da bankalar, nakit idare etmenin maliyetini azaltmak için söz konusu teknolojiyi benimsiyor. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., blockchain teknolojisine dayalı kendi MUFG Coin'u üzerinde çalışıyor.

Mizuho tarafından yapılan açıklamada hizmetin, Nisan ayı civarında Çin'in UnionPay ve Alipay ödeme platformları kullanıcıları için de geçerli olacağı belirtildi.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) 2017'deki bir raporuna göre Japonya'da dolaşımdaki nakit miktarı GSYİH'nin yüzde 19'una denk geliyor.