Advertisement

Uçuş görevlilerinin ikazına rağmen cep telefonunu kapatmadığı için American Airlines'a ait uçaktan atılan Hollywood yıldızı Alec Baldwin, kendisiyle aynı uçakta seyahat eden yolculardan özür diledi.

Cep telefonunda oynadığı ''Words With Friends'' kelime oyununa olan tutkusu nedeniyle telefonunu kapatmayı reddeden ve görevlilerce uçaktan indirilen Baldwin, internette yayınladığı mesajında uçuşun gecikmesine sebep olan davranışından ötürü yolculardan özür diledi.

Baldwin'in mesajında, havayolu şirketi ve tartıştığı uçuş görevlisine yönelik herhangi bir özür ifadesi ise yer almadı.

Ünlü aktör, olayın ardından sosyal paylaşım sitesi twitter'da yaptığı yorumlarda havayoluyla seyahatin artık ''incelikten yoksun'' bir yolculuk türü haline geldiğini belirtmiş, ''kirli uçaklar ve yenmeyecek kadar kötü yemeklere'' dikkati çekmişti.

Tartıştığı uçuş görevlisiyle de dalga geçen Baldwin, uçağından atıldığı havayolu şirketini ''1950'lerin Katolik okullarındaki beden öğretmenlerinin uçuş görevlisi olarak iş bulduğu yer'' olarak tanımlamıştı.

Olaydan sonra ''yolcu mahremiyeti'' ilkesi nedeniyle Baldwin'in adını gizli tutan American Airlines ise, Baldwin'in twitter'daki açıklamalarının ardından, ''fazlasıyla gürültü koparan ve federal havacılık kurallarına uymayı reddeden yolcunun'' uçuş mürettebatına son derece kaba davrandığını ve hakaret ettiğini açıkladı.