Advertisement

Antalya'da engelli üç gençten oluşan müzik grubu ''Engelsiz Trio''nun fotoğraflarını kişisel web sitesi ile bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına koyan sanatçı Gökhan Kırdar hakkında, gençlerin velileri, kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Sanatçı Gökhan Kırdar, ''Cennet Çocukları'' adlı projede engelli çocuklara da yer verileceğini kişisel web sayfası ve bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından duyurdu. Kırdar ayrıca Antalya Engelliler Rehabilitasyon Derneğini işletecek derneğe bağış toplamak amacıyla da aynı sayfalardan duyuru yaptı ve bu duyuruda ''Engelsiz Trio''nun fotoğrafına yer verdi.

Bunun üzerine ''Engelsiz Trio'' üyelerinin velileri Güneş Ak, Murat ve Hatice Temirci ile Hakan Özsökmen Antalya Cumhuriyet Savcılığına başvurarak sanatçı hakkında çocuklarının fotoğraflarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Hakan Özsökmen AA muhabirine, ''Muvafakatim olmadan bağış kampanyası duyurusunda oğlumun fotoğrafının kullanılmasını doğru bulmadım'' dedi.

Güneş Ak da aynı rahatsızlığı paylaştığını vurgulayarak, ''Böyle ünlü bir sanatçıya bunu yakıştıramadım'' diye konuştu.

Zeynep Temirci'nin annesi Hatice Temirci ise ''Çocuklarımızın adının bağış toplamayla birlikte anılmasını istemiyoruz. Sırf çocuğumuzun engelinden yararlanıyormuş gibi görünmemek için biz engelli maaşı bile talep etmedik. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz'' diye konuştu.

Engelsiz Trio'nun kurucusu opera sanatçısı Devrim Demirel ise ailelerin hassasiyetlerini dile getirmesi üzerine Kırdar'a telefon ederek fotoğraflar konusunda uyarıda bulunduğunu kaydetti. Demirel, bunun üzerine fotoğrafların siyah beyaza dönüştürüldüğünü ifade etti. Eşinin ve kendisinin 18 yaşından küçük 3 gençle ilgili her çalışmada velilerinden onay aldıklarını söyleyen Demirel, ''Engelsiz Trio, birilerinin engelliler için yaptıklarının değil, engelli bireylerin yaptıklarıyla ön plana çıkması için kurulmuştu. Engelli gençlerin ailelerinden izin almadan bir iş yapmayı etik bulmuyorum'' dedi.


-''SORGULAMA GEREĞİ DUYMADIM''-

AA muhabirinin suç duyurusuyla ilgili görüşüne başvurduğu sanatçı Gökhan Kırdar ise fotoğrafın Engelli Bireyler Derneği'ni destekleyen bir kurumun danışmanı aracılığıyla kendisine ulaştırıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Fotoğraflar o kanalla bana geldi. Ben de izin alındığını düşündüm, sorgulama gereği duymadan gönül rahatlığı ile sayfamda yer verdim. Daha sonra bu konudaki sıkıntı bana yansıtılınca fotoğraflara karartma uyguladık. Engellilerle ilgili bugüne kadar çeşitli projelerde yer aldım ama böyle tepkiyle karşılaşmamıştım.''