Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

Bozdağ, İzmir kent merkezine 1,5 saat uzaklığında olan Ödemiş ilçesinin bir beldesi. Kıvrıla kıvrıla dağa çıkan yolda, Bozdağ Köyü sakinleri, misafirleri, sokakta hazırladıkları kuzinede közledikleri kestane ve patatesle karşılıyor, gözleme ikram ediyor.

Yaklaşık 10 yıl önce faaliyete giren Balçova Termal Bozdağ Kayak Tesislerine gelenler ise sadece hasret kaldıkları karı görmekle kalmıyor, kartopu oynuyor, kardan adam yapıyor, dağ eteklerinde mangal yakıp, çay demliyor. Kimileriyse şehirdeki yakınlarına göstürmek için poşetlere kar dolduruyor. Çoğu ilk defa karla tanışan çocuklar, eğlencenin tadını çıkarıyor.

İşletme Müdürü Mesut Durgun, tesisin faaliyetlerine ilişkin AA muhabirine bilgi verdi. Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ'daki kayak merkezinin yaklaşık 10 yıldır faaliyette olduğunu belirten Durgun, sömestr zamanı karla birlikte talepte artış yaşadıklarını ifade etti.

''Özellikle Ege gibi karasal bir iklimde kayak yapabilmek inanılmaz bir şans'' diyen Durgun, Egelilerden gereken ilgiyi fazlasıyla gördüklerini belirterek, ''Bölgede, kar, kış anlamında alternatif olarak tek merkez burası diyebilirim. İnsanları, kayakçıları özellikle uzun süren yolculuklardan bir bakıma kurtarıyoruz. İzmir'den yola çıksanız 1,5 saat saat sonra buradasınız. Kayak yapıp tekrar eve dönebilme şansınız da var. Burası bir yeryüzü cenneti. Tüm İzmirlileri ve Egelileri buraya bekliyoruz'' dedi.

Gelenlerin, kayak dışında, kızak, snowboard, kardan adam yapma, kartopu oynama gibi seçenekleri bulunduğunu ifade eden Durgun, ''Ege'de birçok çocuk maalesef kar görmeden büyüyor. Burası onlar için bir alternatif. Sadece kayak yapmak değil, günübirlik de değerlendirebilirsiniz burayı'' diye konuştu.

Durgun, tesisin karla kaplı olduğu dönemin, kar yağışına göre değişmekle birlikte genellikle Ocak-Şubat ayları olduğunu, tesiste hafta sonları yaklaşık 3-4 bin kişinin ağırlandığını, bunun yüzde 10'unun kayakçılar, diğerlerinin ise karla buluşmaya gelenler olduğunu söyledi.

Tesiste üç adet kayak pisti bulunduğunu, şu an sadece 900 metre uzunluğundaki pistin hizmet verdiğini anlatan Durgun, yeterli kar olmadığı için açamadıkları 1,5 kilometrelik ve profesyoneller için 3,5 kilometrelik iki pist daha olduğunu bildirdi.

Mesut Durgun, ''Önümüzdeki hafta yağış bekliyoruz. Sömestrin son haftası yeterli yağış alırsak o pistleri de açmayı düşünüyoruz. Herkesi, beyaz örtülü bu keyfi yaşamaya davet ediyoruz'' dedi.