Advertisement

On beş yıldır pek çok şirkete eğitim, koçluk ve yönetim danışmanlığı hizmeti veren Ufuk Koç’un 2007-2009 yılları arasında satışçılar üzerinde yürüttüğü bir sağlık anketinin sonucunda doğmuş Kurşun İşlemez Satışçı isimli kitap. Sahada satışçıları gözlemleyen Ufuk Koç, pek çok satışçının cebinde taşıdığı ağrı kesici, mide asidi düzenleyici ve kas gevşeticileri fark edince konunun üzerine gitmeye karar vermiş.

"Satış", tüm güzelliklerine rağmen sürekli reddedilme riskini de içinde barındırdığı için kendi başına ve başlı başına en büyük gerginlik kaynağı. Ufuk Koç, bugüne kadar yayınlanmış “satış becerileri” kitaplarının sunduğu açının dışına çıkmış. Reddedilmenin kişiler üzerinde yarattığı etkilere dair çok ilginç bulgulara ulaşmış. Kurşun İşlemez Satışçı, tanıdık şirketlerin ürünlerinden sorumlu 427 satış profesyonelinin katıldığı bir stres ve sağlık anketinin sonucunda kaleme alınmış. Karşılaşılan sağlık sorunları ertelenemeyecek kadar ciddi; çünkü kişilerin işlerine odaklanmasını engelliyor, onların dikkatlerini dağıtıyor, yoruyor, hayattan bezdiriyor. İş yaşamının yarattığı stresin etkileri vücutta çok ciddi ağrılara, sakatlık derecesinde tutulmalara sebep olduğu gibi, acil serviste yaşama döndürülme çabalarına kadar varabiliyor.

Ufuk Koç'a göre başarının anahtarı satışçıların kendilerini iyileştirmesinden geçiyor. Yani başarı rakamlarda değil, zihinsel dengenin korunmasında yatıyor. Her 100 satışçının 7’si her gün ya da haftanın en az 3 günü aynı saatlerde başlayan ağrılardan şikayetçi. Yüz kişinin 60’ının beli, 55’inin sırtı ve boynu tutulmuş, işini yapmaya çalışıyor. Yarısından fazlası deliksiz bir gece uykusunu yıllar öncesinde bırakmış, sindirim sorunlarıyla mücadele ediyorken dikkatleri dağınık, enerjileri düşük bu insanların hedeflerini tutturmaları neredeyse imkansız.  Daha fazla bilgi için http://www.kursunislemezsatisci.com a tıklayın.