Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Giza piramitleri önünde tur şirketleri ile turist rehberleri, olaylar nedeniyle Mısır'dan ayrılan turistlerin tekrar ülkeye dönmesi için gösteri yaptı.

Müzik eşliğinde çeşitli dillerde yazılmış pankartlar açan göstericiler, Mısır'ın tekrar güvenli ortama döndüğünü belirterek, turistlerin rahatlıkla ülkeyi ziyaret edebileceğini belirttiler.

Turistlerin Mısır'ı terk etmesinin, turizm sektörü ile ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade eden turist rehberleri, "Biz eskisi gibi turistlerin ülkemize tekrar gelmesini istiyoruz. Eski günlere dönmek ve misafirlerimizi tekrar Mısır'ın turistik tesislerinde ağırlamak ve gezdirmek arzusundayız" diye konuştular.

Adları, Tahrir meydanında yaşanan deve ve atların kullanıldığı saldırı ile gündeme gelen Giza piramitlerindeki at ve deve sahipleri de son durumdan rahatsız olduklarını anlatarak, at ve develerine yem almak için bile para bulamadıklarını kaydettiler.

At ve deve sahipleri, turistlerin Mısır'ı terk etmesi ile birlikte çok zor durumda olduklarını vurgulayarak, Tahrir meydanında yaşanan muhalif gösterilerin ülkeye zarar verdiğini savundular.

Resmi rakamlara göre Mısır, geçen yıl 14 milyonun üzerinde turisti ağırladı ve turizmden 2010 yılında 12,4 milyar dolar gelir elde etti. Mısır'da olayların başladığı 25 Ocak tarihinden itibaren 1 milyon turistin ülkeden ayrıldığı bildiriliyor.