Advertisement

"Nader ve Simin, Bir Ayrılık Hikayesi," Berlin Film Festivali'nden elleri dolu döndü. Bir çiftin evliliğin yol ayrımına gelişi ve çözülmeleri konu eden İran yapımı film, en iyi film ödülüyle Altın Ayı'ya; en iyi kadın altör ve aktris ödülleriyle de Gümüş Ayı'ya layık bulundu.

19 Şubat'ta verilen ödüllerde, Sarina Farhadi, Sareh Bayat, Leila Hatami ve Merila Zerei en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaşırken; filmin erkek oyuncuları Babak Karimi, Peyman Moadi ve Ali-Asghar Shahbazi de en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Berlin Film Festivali'nde bu yıl 16 film yarıştı.

Ödüllü film ise kocası ve kızıyla birlikte İran'dan ayrılmak isteyen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ancak erkek karakterin babasının bir Alzheimer hastası olması, planları zora sokuyor ve kadın yoluna tek başına devam etmek zorunda kalarak, aile mahkemesinde kocasına dava açıyor.

Filmin yönetmeni Asghar Farhadi, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, filmin çok fazla yerel bir senaryoyu konu alması sebebiyle, dışarıdan bakanların anlamakta güçlük çekebileceklerini düşündüğünü ifade ederek şöyle dedi:

"Ama sandığımız gibi oldu. Bu, bizim ülkemizin medyada yansıtılmayan yüzü."