Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

İstanbul'un "Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan bir köprü" olarak tanımlandığını neredeyse herkesin bildiğini yazan Lonely Planet, bu kez İstanbul'un farklılıkları biraraya getirişine dikkat çekiyor.

Siz de eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bile şehrin daha önce farkına varmadığınız güzelliklerini bilmiyorsanız, vakit, hemen yola koyulma vaktidir!

Aya Sofya'da dinlerin barışçık birlikteliğine tanık olun

İstanbul'daki en iyi mimari örneklerden biri olan ve Sultanahmet Meydanı'nda yerli ve yabancı turistleri kucaklayan Aya Sofya, aynı zamanda dünyanın en büyük kiliselerinden biri.

Aya Sofya, birkaç yüzyıl Bizans'ta Hristiyanların ibadet yeri olduktan sonra, Osmanlı İmparatorluğu zamanında eski izlerini kapayarak Müslümanlara kucak açtı; ardından ise Atatürk'ün talebiyle 1935'de müzeye çevrildi.

Dünyanın en etkileyici gökyüzü çizgisini izleyin

Eski Şehir olarak bilinen Sultanahmet çevresindeki camiler, kiliseler ve kuleler bu bölgesi gökyüzünü dolduruyor.

Eski çarşıları gezin

Büyük alışveriş merkezlerinin cazibeli markalarını biraz bırakın ve eski çarşıları görün. Birçok yabancı turistin ilgisini çeken Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı'ndan; hanlara, İstiklal caddesi'nin üzerinde ve ara sokaklarında yer alan pasajlara gidin ve bu sezonun birkaç parçasını oralardan toplayın.

İstanbul'un vazgeçilmezi: Vapura binin

Yoğun trafik saatlerinde en yakınınızdaki iskeleden bir vapura atlayın. Bir yanda Boğaz Köprüsü, bir yanda eski ve yeni İstanbul'un birleşimini böyle seyredin.

İstiklal Caddesi'nde şarap, yemek ve galeri turu yapın

21. yüzyıl Türkiye'sinin metaforlarla en dolu caddesinde yürüyün ve İstanbul'un kalbini yakalayın.

Şehrin sanat galerilerini dolaşın

Birçok ünlü sanatçının eserlerini sergileyen müzeleri gezin. Rahmi Koç Müzesi'nden Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde; İstanbul Modern'den Pera Müzesi'ne kadar değişen seçeneklerle, bu haftasonu değişiklik yapın.