Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

Bu yıl hava şartlarından kaynaklanan gecikmeler ve birbiri ardına ertelenen uçuşlar sebebiyle havaalanları iyi bir performans sergilemedi.

Geçtiğimiz hafta Uluslararası Havaalanı Birliği, 2010'un en iyi havaalanı hizmet kalitesi ödüllerini dağıttı. Güney Kore'nin başkenti Seul'daki Incheon Uluslararası Hava Limanı'nın 6. kez ilk sıraya oturduğu listede, Asya'daki havaalanları listenin en iyileri arasında yer aldı.

Singapur'daki Changi Havaalanı ikincilik koltuğuna otururken, Hong Kong, Pekin ve Şangay'daki Pudong da ardından geldi. Şangay'daki bir diğer hava limanı Hongqiao ise en fazla ilerleme kaydetmiş havaalanı oldu.

Havaalanları Birliği, bu yıl en çok gelişme kaydeden 6 havaalanından 3'ünün 2010'daki önemli etkinlikleri misafir eden ülkelerde yer aldığına dikkat çekti.

Şangay 2010'da Dünya Expo Forumu'nu misafir ederken, Kanada'nın Vancouver şehrinde Kış Olimpiyatları ve Güney Afrika'nın Cape Town kentinde FIFA Dünya Kupası düzenlenmişti.

Birlik, 153 farklı havaalanından 300 bin ziyaretçiyle görüştü. Sıralama yapılırken temizlik, check-in hızı, bekleme salonları ve işaretlerin anlaşılırlığı gibi kriterlerden yararlanıldı.

Dünyanın diğer yerlerindeki iyi havaalanları arasında ise Kuzey Amerika'da Indianapolis, Ortadoğu'da Dubai ve Avrupa'da malta yer aldı.

Havaalanların kalitesi ve ziyaretçilerin memnuniyetinin aynı zamanda hava limanı içinde daha fazla harcama yapılmasına yardımcı oluyor.