Advertisement

İSTANBUL (A.A) - Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, sanatçı Türkiye'ye, 13 Şubatta kendisine Grammy kazandıran ''To Billie With Love from Dee Dee'' albümünün dünya turnesi kapsamında gelecek.

Caz klasiklerini, alışılmış standartların dışında, kendine özgü yorumuyla seslendirerek günümüzün en üst düzey caz vokalistleri arasında yer alan Bridgewater, eğlenceli bir kutlama havası niteliğindeki neşeli şarkılarını İstanbullu caz tutkunlarıyla paylaşacak.

40 yıla yayılan çok yönlü ve başarılı bir kariyerin sahibi olan Dee Dee Bridgewater, ''To Billie With Love From Dee Dee'' albümüyle 44 yaşında trajik bir şekilde hayata veda eden ikonik caz figürlerinden Billie Holiday'i onurlandırıyor.

Sanatçı, 1997 yılında, Ella Fitzgerald'a ithaf ettiği ''Dear Ella'' albümüyle de 2 Grammy almıştı.

Dee Dee Bridgewater, kariyeri boyunca müzik dünyasının önemli isimlerine saygısını gösteren albümler kaydetti. Bunlar arasında Ella Fitzgerald'a ithaf ettiği Grammy ödüllü ''Dear Ella'' (1997), Horace Silver'ın anısına kaydettiği ''Love and Peace: A Tribute to Horace Silver'' (1995) ve Kurt Weill'ın anısına kaydettiği ''This is New'' (2002) adlı albümleri de bulunuyor.

Fiyatları 30, 40, 50 ve 60 TL olan konser biletleri, CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix'ten alınabilecek.