Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

ANKARA (A.A) - 03.03.2011 - Elif Koçak - Tunus'ta başlayarak Mısır ve Yemen gibi ülkelere de yayılan olaylar turizmi de olumsuz yönde etkiledi.

Türkiye ve pek çok ülkeden bu destinasyonlara gitmeyi tercih edenlerin sayısı azalırken, turistin rotasını başta İspanya olmak üzere Türkiye ve Yunanistan'a çevirmesi öngörülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Orta Doğu'daki gerginliğin bu ülkelere gelen ziyaretçilerin kendilerine yeni yer aramalarına neden olduğunu söyledi.

Taşbaşı, karışıklığın yaşandığı ülkelere gidemeyen turistlerin başta İspanya olmak üzere Türkiye ve Yunanistan'a yöneleceğinin öngörüldüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özellikle Avrupa'dan Mısır'a, Tunus'a ve Orta Doğu ülkelerine gitmek isteyenler Türkiye'nin de aralarında bulunduğu destinasyonlara gelecek. Bu yıl karışıklık olan ülkelerin bir şey yapamayacakları ortada. Tunus'ta çok ucuz bazı indirimli turlar, paketler yaptılar ama çok rağbet görmedi."

-''YERLİ TURİST GİDECEK OTEL BULAMAYABİLİR''-

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da Orta Doğu'daki karışıklıkların Türkiye turizminde çeşitli yankılar bulduğunu söyledi.

Tunus'a gidecek Fransız ve İtalyan turistlerin büyük bir bölümünün tercihlerini Türkiye için kullandığını dile getiren Polatoğlu, ''Sharm el Sheik'e gidecek olan İtalyan ve Ruslar da Türkiye'yi seçti. Türkiye'ye gelecek turist sayısının da geçen yıla göre yüzde 15-20 artması bekleniyor. Buna bağlı olarak turizm gelirleri de artacak'' dedi.

Yerli turistin erken rezervasyon dönemini iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Polatoğlu, ''Eğer tatilciler erken rezervasyon döneminde yaz için yerlerini şimdiden ayırmazsa gidebilecekleri otel bulamayabilirler'' uyarısında bulundu.