Advertisement

Filistin'deki insanlık dramını da konu alan 'Kurtlar Vadisi  Filistin' filmi, Arapça dublajlı olarak Kahire'deki 10 ayrı sinema salonunda gösterime girdi.

Kahire Grand Hyatt Otel'de yapılan gala programında, filmin Mısır'da vizyona girmesini organize eden Good News Gruop yöneticilerinden Adil Edib, İHA'ya açıklamalarda bulundu. Edib, "Kurtlar Vadisi, Türkiye'de dizi olarak çok başarılı bir performans çiziyor. Filistin davası konusunda televizyonlarda gösterilen başka Türk yapımları da var. Bu yapımlar açık bir şekilde gerçeği haykıran çalışmalar. Devrimden sonra Mısır'da başlayan zihinsel açılım döneminde, böyle bir filmin gösterime girmesi son derece önemli" diye konuştu.

Türkiye'nin Arap ülkelerinde sinema pazarına güçlü bir şekilde girdiğini söyleyen Muhammed Zeki, "Avrupa ülkeleri ve İsrail ile iyi ilişkiler içerisinde olan Türkiye, bu film ile dünya kamuoyuna; 'İsrail ile olan iyi ilişkilerim gerçekleri söylememe engel değildir' demek istiyor" yorumunda bulundu.

Azeri Perviz Memmedov, "Daha önce Kurtlar Vadisi Filistin'e baktım. Şimdi büyük ekranda bakmak için buraya geldim. Çok heyecanlıyız, inşallah herkesin hoşuna gider. Ben filmde olanların hepsinin hayatta gerçek olmasını istiyorum" dedi.

Mısırlı genç Ranya Hilmi, "Filistin davasını işleyen ilk Türk filmi olması bakımından önemli bir film. Arapça'ya çevrilmiş olması, filmin iyi anlaşılması için seyircilere büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Filme ilgi oldukça fazla. İnşallah Mısırlı seyirciler tarafından beğenilecek" ifadelerini kaydetti.