Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

(A.A) - Hollanda'da her sene ilkbaharda kapıları ziyaretçilere açılan Keukenhof çiçek bahçesi, ülke turizminde önemli bir yere sahip. Sadece iki ay açık kalan Keukenhof'u ziyaret edenlerin sayısı yıllık ortalama 800 bin civarında.

Avrupalıların yanı sıra Çin ve Japonya gibi ülkelerden gelen Uzakdoğulu turistlerin de büyük ilgi gösterdiği çiçek bahçesi, ülke tanıtımına önemli bir katkıda bulunuyor.

Her yıl mart ayının son haftasından mayıs sonuna kadar açık kalan Keukenhof, aynı zamanda dünyanın en büyük çiçek bahçesi konumunda. 32 hektar büyüklüğündeki bahçede, başta lale olmak üzere değişik türlerde 7 milyondan fazla çiçek soğanı ekiliyor.

-LALELERİN ÖMRÜ İKİ AY-

Uluslararası çiçek pazarında önemli bir paya sahip Hollanda'nın bu yöndeki ihracatına katkı amaçlı düşünülen Keukenhof, ilk kez 1949 yılında kurulmuş. Amsterdam yakınlarındaki Lisse;de açılan bahçe, daha sonra lalenin bin bir türlüsü ile değişik çiçeklerin ekildiği ve bir anlamda "açık hava lale müzesi" denilebilecek bir hüviyete bürünmüş.

"Yeryüzündeki cennet" olarak tanımlanan Keukenhof, sadece iki ay açık kalıyor, çünkü ekilen lalelerinin ömürleri bu kadar. Yılın diğer dönemlerinde ise bir sonraki sezonun hazırlıkları yapılıyor.

-ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM ZİYARET ETTİ-

Rengarenk bahçenin ana çiçeği kuşkusuz lale. Yüzyıllar önce Anadolu'dan alınarak geliştirilen lalenin birçok türünü burada görmek mümkün. Bu türlere ünlü kişilerin isimleri verilmiş.

Turistlerin tercihlerini Hollanda'dan yana kullanmalarında hatırı sayılır bir etkisi bulunan Keukenhof'ta, sanatsal ve kültürel etkinliklere de yer veriliyor. Bu yüzden uluslararası ilgiyi çekmek için her yıl farklı bir tema seçiliyor. Bu yılki temanın konusu "Almanya, düşünürlerin ve şairlerin ülkesi" olarak belirlenmiş.

Bu çerçevede aralarında Bach, Beethoven, Einstein, Kant, Marx ve Goethe'nin de bulunduğu önemli sanatçı ve düşünürler için bahçe içinde özel bölümler oluşturulmuş.

Hollanda Kraliyet ailesinin özel bir önem verdiği ve dünyanın en çok fotoğraf çekilen yerlerinden olan Keukenhof'u, şimdiye kadar aralarında Kraliçe Elizabeth ve Hillary Clinton'ın da bulunduğu çok sayıda ünlü ziyaret etti.