Advertisement

Sualtı fotoğrafçısı ve televizyon yapımcısı Masakazu Akagi, Türkiye'nin sualtı zenginlerini görüntülemek üzere, sualtı modeli Ayano Fukuda ile Bodrum'a gitti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Bodrum ve Karya Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) işbirliğinde, Türkiye denizlerindeki sualtı zenginliklerinin tanıtımı için çekim yapmak üzere Bodrum'a gelen Masakazu Akagı, Sualtı Arkeolojisi Enstitüsü'nde basın toplantısı düzenlendi.

Akagi toplantıda, iki hafta boyunca Bodrum'dan Alanya'ya kadar olan sahil kesiminde sualtı çekimleri yapacağını söyledi. Çekimlerde yeni bir teknoloji olan 3D sistemini kullanacağını belirten Akagi, şöyle konuştu:

''Türkiye'de yaptığım çekimleri, Japonya'da yayın yapan televizyonlarda 3 program halinde yayınlayacağım. Çekimleri 3 boyutlu olarak yapacağım. Türkiye'de daha önce de sualtı çekimleri yapmıştım. Türkiye'nin çok güzel sualtı görüntüleri ve tarihi özellikleri var. Avrupa'dan Türkiye'ye gelen dalgıçlar bu güzelliklerden memnun oluyorlar. Ancak Japonlar Bodrum'u tanımıyor. Burada yaptığımız programlarla Bodrum'u ve Türkiye'yi Japonya'da tanıtacağız.''

SUALTI MODELİ AYANO FUKUDA

Sualtı Modeli Ayano Fukuda ise Bodrum'a ilk kez gittiğini ve çok beğendiğini söyledi. Japonya'da aynı zamanda bir televizyon kanalında muhabirlik yaptığını anlatan Fukuda, ''Yaklaşık 3 yıldır sualtı modelliği yapıyorum. Nefesimle, suyun yaklaşık 20 metre kadar altına dalabiliyorum. Suyun altı inanılmaz güzelliklerle dolu'' diye konuştu.

BOSAV Başkanı Tufan Turanlı da Masakazu Akagı'nin yapacağı sualtı çekimlerinin Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Japon ekibin çekimlere, 6 Mayıs'ta Bodrum Yassı Ada açıklarında başlayacağını belirten Turanlı, ''Çekimler, Japonya'nın 3D yayın yapan televizyon kanalında yayınlanacak. Bunun yanında dörtyüzün üstünde gazete ve dergi yazısı çıkarmış olan Akagi, televizyon programlarının yanında sualtı zenginliklerimizle ilgili birçok haber hazırlayacak'' dedi.

Basın toplantısında, Japonya'nın sualtı zenginliklerini anlatan sunum yapıldı.