Advertisement

Türkçe öğrenmek, İngilizce öğretmek ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak amacıyla Kadıköy'e gelecek üstün başarılı 20 Amerikalı lise öğrencisini misafir edecek, gönüllü Kadıköylü aileler aranıyor.

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen ''Kültürlerarası İletişim Programı (NSLI For Youth)'' kapsamında, üstün akademik başarılara sahip 20 Amerikalı lise öğrencisi, Türkçe öğrenmek, Türk kültürünü tanımak, İngilizce öğretmek ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için Kadıköy'e gelecek. Öğrenciler, 1 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında Kadıköy'de misafir edilecek.

Uluslararası öğrenci değişim programı olan ISE World'ün organize ettiği Türkiye programına destek veren Kadıköy Belediyesi, program kapsamında öğrencileri Kadıköy'de çeşitli işlerde çalıştırarak, barınmalarını da sağlayacak.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezlerinde İngilizce dersler verecek olan öğrenciler, aynı zamanda Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki sokak köpeklerinin bakımında, Bahariye ve Bağdat caddelerinin süpürülmesinde ve Kadıköy'deki çeşitli parklarda çalışacak. Öğrenciler, boş zamanlarında ise Türkçe öğrenip, İstanbul'u gezecek.

Program kapsamında Kadıköy'de kalacak öğrencilere evlerini açacak gönüllü aileler aranıyor. Gönüllü aile olabilmek için öğrencinin konuk edileceği evin fiziki açıdan ve ulaşım açısından uygun olması, gönüllü aile bireylerinin geçmişlerinde öğrenciyi konuk etmelerine engel yasal bir durum olmaması ve gönüllü ailelerin Türk kültürünü ve misafirperverliğini yansıtabilecek uygunlukta olması gerekiyor. Ailenin lise öğrencisi çocuğu olması da ayrıca tercih ediliyor.

Program hakkında ''www.iseworld.org'' adresinden ve ''0 212 343 20 58'' numaralı telefondan detaylı bilgi alınabiliyor.