Advertisement

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğinde düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, ''Açılış ve Onur Ödülleri Töreni'' ile başladı.

-Ödül töreni-

Alman RTL televizyonundan Nazan Eckes'in sunduğu gecede, Tuncel Kurtiz, Perran Kutman, Engin Çağlar, Halit Akçatepe, Mehmet Dinler ve dünyaca ünlü sanatçı Rustam Ibragimbekov'a 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verildi. Gecede, Rutkay Aziz, ''Sanatta Sosyal Sorumluluk'', Suna Selen ''Yıldırım Önal Anı'', ''Godzilla'' lakaplı sinema emekçisi Selahattin Geçgel ise ''Emek'' ödülü aldı.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Rutkay Aziz'e ödülünü, Zuhal Olcay verdi. Olcay, ''Sen güzel ve aydınlık ülkemizin teminatı olarak gördüğüm sanatçılardan birisin'' dedi.

-''Perihan Abla'' ödülü ağlayarak aldı-

Perran Kutan Kutman'a ödülünü, ''Perihan Abla'' adlı televizyon dizisinde ''Şakir'' karakterini canlandıran rol arkadaşı Şevket Altuğ verdi. Çok duygulandığını belirten Şevket Altuğ, ''Bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük kadın oyuncularından birine bu ödülü vermek büyük onur. Daha yapacağın çok iş var'' dedi.

Şevket Altuğ ile çok iyi dost olduklarını belirten Kutman da, gözyaşlarına hakim olamadı. ''Hep bir altın portakalım olsun istemiştim'' diye espri yapan Kutman, bugüne kadar festivalde ödül alamayışını ise bir fıkrayla anlattı.

Kutman, şöyle konuştu:

''Bir adam Tanrı'ya hep dua edermiş, piyangodan en büyük ikramiye bana çıksın diye, Tanrı cevap vermiş, (Hiç bilet almıyorsun ki). Benim hiç altın portakal alacak filmim olmadı. Ama 46 yıl sonunda tüm meslek hayatımın özeti olan yaşam boyu onur ödülünü aldım. Çok teşekkür ediyorum. Annem bir şey rica etti, Tayvan atasözünü burada söylememi istedi. Kuğuların suyun yüzündeki sakin duruşu sizi aldatmasın, onların suyun altında ne kadar çaba harcadığını biliyor musuz? Bence bu söz sanatçıları çok iyi anlatıyor.''

Perran Kutman, Şevket Altuğ'a da, ''Altın dost'' ödülü için teşekkür etti. Kutman, ''(İki elim ateşte olsa yanında olacağım) dedi. Çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Usta oyuncu Halit Akçatepe ödülünü Tarık Akan'dan alırken Metin Erksan tarafından ''Godzilla'' lakabı takılan sinema emekçisi Selahattin Geçgel'e ise ödülünü Şerif Sezer verdi.


-Kurtiz'in ödülünü Jane Birkin verdi-

Tuncel Kurtiz'e ise ödülünü İngiliz Şarkıcı Oyuncu Yönetmen Jane Birkin verdi. Birkin, ödülü vermek için çıktığı sahnede Kurtiz'in elini öptü.

Zuhal Olcay ve Jane Birkin'in şarkılarıyla renk kattığı gecenin sonunda ödül alan sanatçılar birlikte fotoğraf çektirdi.