Advertisement
  • 01
    Küresel borsalar 'aşırı alım' bölgesinde

    Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hisselerinin tamamını kapsayan MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Cuma gününü rekorla kapatarak art arda dördüncü haftayı da kazançla geçti. 14 günlük görece güç endeksi göstergesine göre, küresel hisse piyasaları Ocak ayından sonra en fazla satın alınmış seviyede bulunuyor.

    Hisse piyasalarının fazla satın alınmış durumda olması, fiyat seviyelerinin son dönemdeki eğilimlerle beraber gerekenden fazla yükseldiğine işaret ediyor.

  • 02
    Küresel borsalar 'aşırı alım' bölgesinde

    Küresel hisse piyasalarında görülen bu aşırı alım durumunda ise gelişmekte olan piyasaların daha az bir paya sahip olduğu görülüyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’nde Ocak ayında görülen seviyelere hala ulaşılamazken, görece güç endeksi göstergesi de ortalama civarında bir seyir izliyor.

  • 03
    Küresel borsalar 'aşırı alım' bölgesinde

    MSCI Avrupa Endeksi Nisan ayının başından bu yana aşırı alım bölgesinde bulunurken, endekste yükseliş trendinin sürdüğü görülüyor.

  • 04
    Küresel borsalar 'aşırı alım' bölgesinde

    ABD S&P500 endeksi de son iki haftadaki kararlı yükseliş eğilimiyle birlikte, görece güç endeksi göstergesinin aşırı alım bölgesinde bulunuyor.