Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya hisse senetleri ve ABD hisse vadelileri, S&P 500 Endeksi'nin ABD teşvik görüşmelerinde yaşanan kördüğümün etkisiyle rekoru aşamamasının ardından Salı günkü işlemlerde düştü. Dolar önemli paralar karşısında geriledi ve ABD Hazine tahvilleri tırmandı.

Güney Kore hisse senetleri yüzde 2'den fazla gerileyerek düşük performans gösterdi. Güney Kore'de koronavirüs vakaları yükselişte. Japonya, Hong Kong ve Şanghay hisse senetleri fazla değişmedi. Sydney hisseleri yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri dalgalanırken Avrupa vadelileri düştü. ABD'de hisse endeksi yine Şubat kapanış zirvesinin altında kapattı. Ancak gün içi işlemlerde bu seviyenin üzerini gördü. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi düştü. Offshore yuan Mart başından bu yana en güçlü seviyesine ulaştı.

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) Pazartesi günü yaptığı nakit enjeksiyonu yatırımcıları destekledi. Ancak Washington ile Pekin arasındaki gerginlik güven üzerinde baskı oluşturmayı sürdürüyor. ABD, Huawei Technologies Co.'ya yönelik yeni kısıtlamalar getirdi. Tayvanlı MediaTek Inc. söz konusu gelişmenin ardından Asya'daki yonga üreticilerinin kayıplarına öncülük etti.

S&P 500 Endeksi, ABD teşvik görüşmelerinin çıkmaza girmesi ve ABD – Çin ilişkilerinde devam eden bozulmanın etkisiyle yükselişini korumakta zorlanıyor. Ticaret Bakanlığı Huawei'nin ticari ticari olarak hazır olan yongalara erişimini engellemeye yönelik daha fazla kısıtlama açıkladı.

Gibbs Wealth Management Başkan ve CIO'su Erin Gibbs, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Birçok profesyoneli ve perakende yatırımcı kısmen işlem yapmıyor. Çünkü ikinci teşvik paketi için bekliyorlar.” dedi.

Petrol beş ayın en yüksek seviyesinden geriledi ve altın yükseldi.

Hisse senetleri

S&P 500 Eneks vadelileri Londra saatiyle 07:00'de fazla değişmedi. Dayanak endeks yüzde 0.3 yükseldi.
Topix Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 arttı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzder 2.4 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 azaldı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 tırmandı.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 düştü.

Döviz

Yen yüzde 0.4 yükselişle dolar karşısında 105.62'den işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.1 artıda 6.9256'dan alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 yükselişle 1.1893'ten işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 0.67 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 3 bp azalarak yüzde 0.87'ye geriledi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.5 düşüşle varili 42.69 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.85 yükselerek onsu 2,002 dolara geldi.