Advertisement

(23:30'da güncellendi)

Fed yetkililerin para politikasında daha fazla genişleme konusunda fikir ayrılığına gitmesiyle birlikte dolar yükselirken ABD Hazine tahvilleri kazançlarını azalttı. ABD hisse senetleri, yüksek faizlerden fayda sağlayan finans şirketlerinin yükselmesiyle kayıplarını sildi.

S&P 500 Endeksi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısında ekonomik yavaşlamaya dair sinyallere karşı tetikte olacağını taahhüt etmesinin ardından gün içi işlemlerde dört haftanın zirvesine ulaşan kaybını silerek yatay kapattı. Bankalar en iyi performansı gösterdi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri yüzde 1.8'in hemen altına geriledi.

Fed'in Eylül toplantısına ilişkin beklenti büyük ölçüde 25 baz puan faiz indirimine gideceği yönündeydi. Yatırımcıların dikkatiyse bu yıl daha fazla indirim olup olmayacağına dair görünüm üzerindeydi. Beş politika yapıcı faizlerin yıl sonunda indirim sonrası seviyenin üzerinde olması gerektiğini düşünüyor. Beş yetkili bugünkü faiz indirimini öngörmekle birlikte daha fazla indirim beklemiyor. Yedi yetkiliyse yıl sonuna kadar bir kez daha 25 bp indirime gidilmesini bekliyor. 

AllianceBernstein kıdemli ABD ekonomisti Eric Winograd, “Bence sözlü yönlendirme karışık algılandı. Ekonominin resesyona girmesini engellemek istiyorlar ama büyümeyi teşvik etmek için hiçbir şey yapmayacaklar.” dedi.

FedEx Corp. hisseleri, ticaret geriliminden kaynaklı yavaşlayan küresel ekonomiyi işaret eden şirketin, kar görünümünü düşürmesinin ardından sert düştü. Asya hisse senetleri karışık seyretti. Avrupa'da gösterge hisse endeksi fazla değişmedi. Değerli metaller düştü.

Petrol Salı günkü düşüşünün ardından Saudi Aramco'nun kilit önemdeki bir ham petrol işleme tesisinde kapasitenin yüzde 41'ini geri kazandığını açıklaması sonrasında bir miktar geriledi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi New York'taki kapanışta önceki kapanışa göre fazla değişmedi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yatay seyretti.
MSCI EM Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.1 düşüşle 1.2493'ten işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.3 düşüşle 1.1035'e geriledi.
Japon Yeni dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 108.4'ten alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 bp düşüşle yüzde 1.79'a geriledi.
Almanya'da 10 yıllıkların faizi 4 bp düşüşle eksi yüzde 0.51'e geriledi.
Japonya 10 yıllıklarının faizi 3 bp düşüşle eksi yüzde 0.20 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 2.1 değer kaybederek varili 58.11 dolardan işlem gördü.
Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 0.5 düştü.
Altın yüzde 0.4 değer kaybederek ons başına 1,495.14 dolar oldu.

(23:30'da güncellendi)