Advertisement

Asya hisse senetleri ile ABD ve Avrupa vadeli kontratları, Fed tutanaklarının ikinci yarı büyümesine ilişkin temkinli iyimserlik sinyali vermesi ve Çin – ABD gerginliğinin yatışmasının ardından Perşembe günkü işlemlerde baskılandı. Dolar son yükselişini korudu.

Japonya, Çin ve Avustralya hisseleri düşerken, Hong Kong ve Güney Kore hisseleri düşük performans gösterdi. S&P 500 Endeks vadelilerindeki düşüş, Fed'in sağlık krizinin ekonomik faaliyetler üzerinde baskı oluşturabileceğine dikkat çekmesinin ardından Çarşamba günkü zayıflığın devam edebileceğini yansıtıyor. Fed, ekonomik toparlanma patikasının virüsün kontrol altına alınıp alınmamasına bağlı olduğu görüşünü yineledi. Dolar beş günlük satışın ardından kaydettiği kazancını korudu. Altın önceki seans kaydettiği kayıplarını azalttı. ABD Hazine tahvillerinin faizi düştü.

Yatırımcılar S&P 500 Endeksi'ni bu hafta rekora taşıyan ivmenin sürdürülebileceğine şüpheyle yaklaşırken küresel hisse senetleri zayıflık sinyali veriyor. Fed yetkilileri virüsün ekonomik görünüme orta vadede önemli ölçüde risk oluşturduğunu belirtti. Asya hisseleri beş haftanın en sert düşüşünü yaptı.

Northern Trust baş yatırım stratejisti Jim McDonald, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Grip mevsimi boyunca koronavirüs ve ekonomik büyüme için ne anlama gelebileceğiyle ilgili kayda değer ölçüde belirsizlik var.” dedi ve hisse senetlerinin bir miktar pahalı olduğunu belirtti.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, -her iki tarafın da henüz anlaşmaktan uzak olmasına karşın- durma noktasına gelen pandemi paketi görüşmelerinedevam etmek istediklerini işaret ediyorlar.

Petrol beş ayın zirvesinden düştü. Koronavirüs pandemisi talebin toparlanmasına karşı tehdit oluştururken, OPEC+ üyelerine üretim kısıntılarına bağlı kalınması çağrısında bulundu.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 05:55'te yüzde 0.6 düştü. Dayanak endeks Çarşamba günü yüzde 0.4 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.8 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 2.1 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.1 azaldı.
Kospi Endeksi yüzde 3.3 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1.4 geriledi.

Döviz


Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükseldi.Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 artıda 1.1847'den işlem gördü.
Yen yüzde 0.1 yükselişle dolar karşısında 106.02 seviyesinden alıcı buldu.
Offshore yuan 6.9189 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 0.66 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.86'da kaldı.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.9 düşüşle varili 42.55 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.9 yükselerek onsu 1,946.78 dolar oldu.